RSSВерсія для друку
За 5 тижнів кампанії «Лікар для кожної сім’ї» підписано понад 3 млн декларацій
11.05.2018

Міністерство охорони здоров’я України повідомило, що у системі eHealth вже офіційно зареєстровано понад 3 мільйони декларацій між лікарем та пацієнтом.

Продовжує лідирувати у підписній кампаній Харківська область, де вже підписано більше 370 тисяч декларацій. Друге місце займає столиція, тільки у Києві підписано 305 тисяч декларацій. Далі йде Вінницька область (275 тисяч), Дніпропетровська (258 тисяч) та Донецька (понад 250 тисяч).

«Основа успіху кампанії «Лікар для кожної сім’ї» — відповідальне ставлення місцевої влади до оснащення закладів первинної медичної допомоги. Саме вони мають забезпечити медзакладам підключення до інтернету, комп’ютери для приєднання до електронної системи охорони здоров’я та принтери й папір для підписання декларацій. Неприпустимим є стягнення коштів з пацієнтів у вигляді продажу бланків декларацій або абонентної плати за обслуговування», — йдеться в повідомленні прес-служби МОЗ України.

Окремо в Міністерстві повідомляють, що в системі eHealth для підписання декларації доступно уже 19 952 лікарі, які працюють у 1170 закладах перинної медичної допомоги.

Джерело