RSSВерсія для друку
З початку лютого за ініціативою МОЗ вакциновано 12 573 дитини у Львівській області
22.02.2019

Прес-служба МОЗ України повідомила про результати, так званої «спецоперації» у Львівській області, мета якої була зниження рівня захворюваності на кір в регіоні.

«Зі стартом спецоперації у Львівській області значно збільшилася динаміка щеплень серед дітей, які свого часу пропустили вакцинацію проти кору. Якщо у листопаді і грудні минулого року пропущене щеплення отримали по 2,5 тисяч дітей (2569 і 2 449 відповідно), то у січні 8 564 дитини надолужили пропущені щеплення, а за 20 днів лютого — 12 573», — йдеться в офіційному повідомленні.

В той же час необхідно зазначити, що рівень захворюваності на кір в Україні залишається на дуже високому рівні. В середньому за тиждень фіксується понад 3 000 нових випадки кору, при цьому майже половина від загальної кількості – серед дорослих, про це свідчать офіційні дані Центру громадського здоров’я МОЗ України.

«МОЗ України дякує всім, хто долучився до проведення кампанії та допомагає мотивувати батьків захищати своїх дітей від захворювання. Нагадую, що обов’язковою умовою для щеплення є надання згоди батьків», — наголосила Ольга Стефанишина, заступник міністра охорони здоров’я України.

Також нагадаємо, що з початку року зафіксовано вже 8 смертельних випадків через ускладнення від кору, з яких 6 випадків серед дорослих та 2 випадки серед дітей.

За даними ВООЗ, Україна досі займає першу позицію в Європі за кількістю випадків кору. Наразі мова йде про понад 50 відсотків випадків від загальної кількості на континенті.

Джерело...