RSSВерсія для друку
VII конференція Європейської асоціації медичного права (European Association of Health Law) “Інновації та охорона здоров’я: нові виклики для Європи” (25-27.09.2019 р., м. Тулуза, Франція)
30.09.2019

VII конференція Європейської асоціації медичного права (European Association of Health Law) “Інновації та охорона здоров’я: нові виклики для Європи” (25-27.09.2019 р., м. Тулуза, Франція)
Президент Фундації Ірина Сенюта та виконавчий директор Христина Терешко взяли участь у VII конференції Європейської асоціації медичного права.
У заході брали участь 240 учасників з 45 країн світу.
26 вересня 2019 р. в межах  конференції відбувся воркшоп Комітету з питань освіти Всесвітньої асоціації медичного права “Медичне право як освітній компонент”. Модератором заходу був професор Вугар Мамадов, керівник Комітету. Ірина Сенюта була співголовою, доповідачем на воркшопі з темою доповіді “Медичне право як освітній компонент: досвід України”. Ще одним спікером була професор Марія Деліверска (Болгарія). Участь у заході брали представники України, Азербайджану, Болгарії, Італії, Сербії, Китаю, Британії.
У межах своєї доповіді Ірина Сенюта висвітлила медичне право як складову юридичної та медичної освіти на додипломному та післядипломному рівнях.
Також Ірина Сенюта презентувала навчальну програму Ради Європи “Основні принципи прав людини у сфері біомедицини: національний контекст”, що створюється у співпраці Ради Європи, в межах проекту HELP, та Національної асоціації адвокатів України. Ірина Сенюта є науковим редактором української версії та автором національного контексту цієї програми. Незабаром ця програма буде офіційно презентована в Україні!
Окрім усних презентацій, українська делегація представила стендові доповіді щодо інформаційних прав при медичних експериментах (Христина Терешко), щодо свідоцького імунітету і конфіденційності та щодо правового статусу ембріона (Ірина Сенюта).
Крім того представники України брали участь у воркшопі Ради Європи, на якому представлено навчальну програму HELP “Права людини і біомедицина”.
27 вересня 2019 р. Ірина Сенюта була модератором сесії “Електронне здоров’я” та брала участь у робочій зустрічі національних представників Європейської асоціації медичного права в різних країнах як представник від України.