RSSВерсія для друку
В Україні у 2012 році реорганізують фтизіатричну службу
29.12.2011

У 2012 році в Україні планують реорганізувати фтизіатричну службу.

Про це голова Державної служби України з протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу й іншим соціально небезпечним хворобам Тетяна Александріна заявила вчора під час прес-конференції.

«Питання реорганізації фтизіатричної служби буде однозначно розглянуто. Сьогодні Європа і весь світ змінили свій підхід до лікування хворих на туберкульоз. Зокрема, йдеться про те, що лікування у стаціонарах повинні одержувати лише хворі з мультирезистентним туберкульозом, туберкульозом з розширеною стійкістю. А для того, щоб лікувати таких хворих, потрібні спеціальні умови. І тоді рівень смертності знизиться, інфекції буде значно менше. Але для цього потрібні зусилля – і організаційної, і фінансової, допомоги від громадських організацій», - зазначила Т.Александріна.

Голова координаційної ради ВГО «Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ/СНІДом» Володимир Жовтяк повідомив, що на протидію розповсюдження туберкульозу в Україні, на утримання туберкульозної служби виділяються сотні мільйонів гривень.

«Утримання протитуберкульозної служби однієї з великих областей 4 роки тому коштувало 80 мільйонів гривень. По всіх областях це дуже велика сума, нам поза сумнівом потрібні реформи наступного року. Щоб гроші виділялися не на обслуговування системи, а щоб гроші ходили за хворими, і тоді цих грошей буде достатньо, щоб зупинити епідемію туберкульозу», - зазначив В.Жовтяк.

Детальніша інформація за адресою:

http://health.unian.net/ukr/detail/228071

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...