RSSВерсія для друку
В Ізраїлі почали робити кесарів розтин без швів
21.12.2017

Кесарів розтин – одна з найпоширеніших у світі операцій, але досі вона була болісною, вимагала швів і тривалого одужання.
В останні тижні в Ізраїлі були успішно виконані 3 операції за новою методикою - без швів, пов'язок, а головне - з меншим ризиком ускладнень і швидким одужанням.


Одна з 4 операцій у розвинених країнах – це кесарів розтин. Зазвичай після нього жінки скаржаться на важкий і болісний період одужання. Останнім часом в Ізраїлі була застосована нова методика, яка скорочує час одужання, зменшує біль і дозволяє вставати на ноги через 3 години після операції. Стара методика включає поперечний розріз шкіри, розріз матки і розсовування м'язів черевної стінки по середній лінії. Саме втручання просте, але одужувати після нього доводилося досить тривалий час. Сучасний метод, розроблений доктором Денисом Фауком, заснований на поздовжньому розрізі уздовж м'язових волокон, а відсувають м'язи зліва до центру, до місця, де немає сполучної тканини, що прискорює загоєння операційної рани.


Детальнішеhttps://health.unian.ua/worldnews/2310531-v-izrajili-pochali-robiti-kesariv-roztin-bez-shviv-cherez-3-godini-mojna-vstati-z-lijka.html