RSSВерсія для друку
Уляну Супрун призначено в.о. міністра охорони здоров’я
27.07.2016

27 липня Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр України, під час вступного слова на засіданні Уряду повідомив, що сьогодні планується розглянути призначення Уляни Супрун, першого заступника міністра охорони здоров’я України, на посаду в.о. міністра охорони здоров’я. У разі схвалення її кандидатури, вона почне обіймати цю посаду з 1 серпня 2016 р.

Також він наголосив, що реформа системи охорони здоров’я є важливою для України. І вже зроблено певні кроки щодо її вдосконалення, зокрема в питанні демонополізації ринку ліків. Він нагадав, що за ініціативою Уряду нещодавно було прийнято Закон України «Про внесення змін до статті 9 Закону України «Про лікарські засоби» щодо спрощення державної реєстрації лікарських засобів», і для реалізації його положень Уряду потрібно прийняти кілька нормативно-правових актів. На думку Прем’єр-міністра, це дасть можливість придбавати в Україні якісні ліки й запустити реальний процес конкуренції на фармацевтичному ринку.

«А це означає зниження вартості ліків, які на сьогодні є достатньо дорогими в Україні. Тому є ціла система рішень, які ми приймемо і вони матимуть відповідний результат», — додав В. Гройсман.

Також Прем’єр-міністр очікує від У. Супрун винесення на найближче засідання Уряду концепції реформи охорони здоров’я.

Під час засідання кадрові питанння, серед яких призначення У. Супрун, було прийнято списком без обговорення.

Джерело