RSSВерсія для друку
У Львові стартувало гінекологічне обстеження
14.11.2016

«Дні профілактики та раннього виявлення патології шийки матки та грудної залози» триватимуть до 25 листопада.

У прес-службі ЛМР повідомили сьогодні, що з 14 до 25 листопада львів’янки можуть пройти гінекологічне обстеження у жіночій консультації за місцем проживання та мамографію у мамологічному центрі на базі 4-ї міської поліклініки. У міськраді також поінформували, що перевірити стан свого здоров’я жінок закликають у межах «Днів профілактики та раннього виявлення патології шийки матки та грудної залози».

У прес-службі ЛМР повідомили також, що для запобігання і своєчасного виявлення передпухлинних станів та онкопатологій органів жіночої репродуктивної системи, важливими є систематичні профілактичні огляди, тому управління охорони здоров’я Львівської міської ради уже вдесяте проводить традиційну акцію «Дні профілактики та раннього виявлення  патології шийки матки та грудної залози у жінок».

Начальник міського управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб розповів: «У Львові впродовж останніх років зберігається високий рівень захворюваності на рак молочної залози. У 2015 році в місті виявлено 350 випадків раку молочної залози, з них занедбаних – 55, що становить 15,7%. Випадків раку шийки матки виявлено 56 випадків, з них занедбаних – чотири, що становить 7,1%».

Чиновник також повідомив: «За дев’ять місяців 2016 року у Львові зареєстровано 247 випадків вперше виявленого раку молочної залози, з них занедбаних 34, що становить 13,8%. Вперше виявлених випадків раку шийки матки зареєстровано 49, з них занедбаних – п’ять, що становить 10,2%. Саме тому управління охорони здоров’я уже десятий рік поспіль проводить профілактичну акцію «Дні профілактики та раннього виявлення патології шийки матки та грудної залози».

Детальніше

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...