RSSВерсія для друку
У львівському госпіталі відкрили наркологічне відділення для учасників АТО
06.05.2015

Серед тих, хто повертається із зони бойових дій, трапляється все більше осіб, залежних від наркотиків та алкоголю. Для лікування таких пацієнтів у Львівському військово-медичному клінічному центрі Західного регіону навіть оновили наркологічне відділення, яке не працювало вже понад п’ятдесят років.

Про це йдеться у сюжеті журналіста перших західноукраїнських новин «Огляд дня»(щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK) Марії Чистякової.

Медики розповідають, що після Другої світової війни кожен другий військовий повертався додому з алкогольною чи наркотичною залежністю. Це актуально й сьогодні.

«Люди не витримують психологічного навантаження. У всьому світі під час війн вживали алкоголь чи наркотики», – каже президент Всеукраїнської асоціації з проблем наркоманії та алкоголізму Борис Собетов.

Щоб допомогти хворим із такими проблемами, у Львівському військовому госпіталі відновили наркологічне відділення, яке не функціонувало півстоліття, бо до цього часу не було потрібним. Зараз там місць іще бракує – із запланованих 50 ліжок встигли обладнати лише половину.

Детальніше: zik.ua/ua/news/2015/05/06/u_lvivskomu_gospitali_vidkryly_narkologichne_viddilennya_dlya_uchasnykiv_ato_587235