RSSВерсія для друку
У Києві відкрито амбулаторії сімейної медицини
27.12.2011

Сьогодні одразу в чотирьох районах Києва - Печерському, Голосіївському, Дарницькому та Дніпровському - відкрилися амбулаторії сімейної медицини.

Амбулаторія загальної лікарської практики на вул. Мечникова, 8, що у Печерському районі, надаватиме первинну медико-санітарну допомогу 3 тис. 635 дорослим та 795 дітям. Пацієнтів прийматимуть 2 лікарі загальної практики, лікар-педіатр, обслуговуватимуть 4 медичні сестри та 2 молодші медичні сестри. Вторинна медична допомога та діагностичні обстеження для дорослих проводитимуться в поліклініці №1 Печерського району, а для дітей – в Дитячій клінічній лікарні №7 (вул. Підвисоцького, 4-Б). Амбулаторія на вул. Мечникова, 8 – це четверта амбулаторія з тих, які передбачалося відкрити в Печерському районі протягом 2011 року.

Також відкрилася амбулаторія на вул. Леніна, 43-А у Дарницькому районі. Тут отримуватимуть первинну медико-санітарну допомогу 6 тис. дорослих та дітей.

Амбулаторія загальної лікарської практики/сімейної медицини, яка відкрилася сьогодні на вул. Генерала Матикіна, 11-А надаватиме медичну допомогу 1 тис. 500 дорослим та 400 дитям, які проживають у Голосіївському районі. До відкриття цієї амбулаторії у мешканців селища Конча-Заспа у зв’язку з територіальною віддаленістю від центру міста виникали певні проблеми з отриманням медичної допомоги, особливо невідкладної. Тому відкриття амбулаторії – вагомий крок у вирішенні цих проблем.

Крім того, запрацювала амбулаторія сімейного лікаря на вулиці Сергієнка, 23 (Дніпровський район), де надаватимуть медичну допомогу 10 тис. 247 киянам, зокрема, майже 8 тисячам дорослого населення та понад 2 тисячам дітей.

Вторинна медична допомога та діагностичні обстеження проводитимуться в поліклініці №3 на вул. Червоноткацькій, 31 та в дитячій поліклініці №1 Дніпровського району, що на просп. П. Тичини, 12. У подальшому за цією адресою буде відкритий сучасний Центр первинної медико-санітарної допомоги.

Детальніша інформація:

http://health.unian.net/ukr/detail/228013

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...