RSSВерсія для друку
Супрун заявила, що комітет Кабміну схвалив законопроект, який може залишити відомчі лікарні недоступними для всіх громадян
31.05.2019

В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун підкреслила необхідність упровадження в Україні єдиного медичного простору без окремих лікарень для академіків, членів уряду або інших груп. 
Законопроект, який може залишити відомчі лікарні недоступними для всіх громадян, 30 травня підтримав економічний комітет Кабміну України. Про це у Facebook написала в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.
Вона підкреслила необхідність упровадження в Україні єдиного медичного простору без окремих лікарень для академіків, членів уряду або інших груп.
"Сьогодні законопроект, який залишає "Феофанію" та медичні заклади Академії медичних наук для "своїх", отримав позитивний висновок на економічному комітеті за особистого сприяння його голови, першого віце-прем'єра Степана Кубіва. Наша команда голосувала "проти", бо ми захищаємо право українців на єдиний медичний простір... Сьогоднішній позитивний висновок відкриває цьому скандальному законопроекту дорогу на бюджетний комітет Верховної Ради. Схоже, що його хочуть устигнути просунути до сесійної зали до парламентських виборів", – заявила Супрун. 
16 квітня у Facebook в.о. глави МОЗ заявляла, що відомство почало переговори з Держуправлінням справами щодо лікарень, які є в його віданні.
"Першими результатами перемовин із представниками ДУС є домовленість про створення спільної робочої групи, яка розробить план автономізації цих медзакладів та підготовки до укладання договорів із Нацслужбою здоров'я. А це означає – відкриття цих лікарень для всіх українців", – написала в.о. міністра.
23 квітня Супрун заявила, що до парламенту подали законопроект, який зробить недоступними для більшості громадян України такі медустанови, як "Феофанія". Згідно з даними на сайті Верховної Ради, проект закону "Про внесення зміни до ст. 87 Бюджетного кодексу України щодо забезпечення фінансування окремих програм і установ охорони здоров'я" у парламент надійшов 12 квітня. Авторами документа є народні депутати Іван Крулько від "Батьківщини", Володимир Шкварилюк та Олександр Горбунов від партії "Народний фронт", Костянтин Іщейкін від Блоку Петра Порошенка та Ігор Молоток від групи "Воля народу". 
Джерело- https://gordonua.com/ukr/news/politics/-suprun-zajavila-shcho-komitet-kabminu-shvaliv-zakonoproekt-jakij-mozhe-zalishiti-vidomchi-likarni-nedostupnimi-dlja-vsih-gromadjan-1003836.html