RSSВерсія для друку
Супрун: Безкоштовні вакцини будуть доступні навіть в приватних медзакладах первинки
17.10.2018

В.о. міністра Уляна Супрун повідомила про перерозподіл безкоштовних вакцин серед всіх медзакладів первинки, які підпишуть договір з НСЗУ.

«Ще одну зміну називаємо «Вакцина Є». Раніше, закуплені за бюджетні кошти вакцини були доступні лише для українців, які йшли в комунальні заклади охорони здоров’я первинної ланки. Ми в новій постанові створюємо механізм розподілу та перерозподілу державних вакцин серед усіх тих медичних закладів, в яких пацієнти можуть отримувати безоплатно якісні медичні вакцини на первинній ланці. Це включай й ті, які є приватними закладами, ФОПи, і важливо, що ми також забезпечуємо вакцинацію згідно з календарем щеплень у пологових будинках незалежно від форми власності», — повідомила Уляна Супрун.

Зазначимо, що за повідомленням керівництва МОЗ, наразі в Україні доступні абсолютно всі вакцини згідно з національним календарем щеплень. В той же час рівень вакцинації серед населення залишається на доволі низькому рівні, через що продовжуються спалахи кору та інших інфекційних хвороб.

Джерело

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...