RSSВерсія для друку
МОЗ України ініціює створення Національного проекту з розбудови єдиних оперативно-диспетчерських центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф
24.06.2015

За результатами робочого візиту заступника Міністра охорони здоров’я Віктора Шафранського на Донеччину і Луганщину було визначено коло питань, вирішення яких потребує залучення центральних органів виконавчої влади. Насамперед, це формування єдиного медичного простору та маршруту пацієнта, а також обмеження дії статей Бюджетного кодексу, які регламентують територіальний принцип фінансування лікувальних закладів, що визначають ліміти на електроенергію, газ, воду.

Також, за словами Віктора Шафранського, робота на прифронтових територіях і в зоні проведення АТО є постійним викликом для екстреної медичної допомоги і медицини катастроф. Наприклад, досі відсутній єдиний механізм застосування бригад ЕМД, а також немає юридичних підстав для переїзду бригад екстреної медичної допомоги з сусідніх областей на територію Донецької та Луганської областей (центри ЕМД та МК є комунальними закладами та фінансуються з обласного бюджету відповідної адміністративно-територіальної одиниці).

Детальніше

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...