RSSВерсія для друку
МОЗ планує створити резерв засобів захисту
27.04.2020

Міністерство охорони здоров’я України планує закуповувати засоби індивідуального захисту для медичних працівників не тільки для покриття поточних потреб, а й у державний резерв. 

Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив на щоденному брифінгу. 

“Окрім поточних закупівель засобів індивідуального захисту, таких як костюми біологічного захисту, маски, респіратори – все те, що потрібно нашим медичним працівникам, МОЗ запропонувало і зараз складає відповідний перелік і кількість, яка необхідна щоб закупити всі ці речі до державного резерву”, - заявив Максим Степанов. 

За словами Міністра, наповнення державного резерву необхідне для того, щоб Україна була готова до можливих спалахів епідемій у майбутньому.

“Ми всі пам’ятаємо, що на початку пандемії коронавірусу ми зіштовхнулися з тим, що в нас не було запасів засобів індивідуального захисту в нашому державному резерві. Україна повинна бути готова до подібних викликів. Завдання, яке в тому числі поставив Президент – це на випадок епідемії  в майбутньому - щоб наші медичні працівники були забезпечені відповідними засобами індивідуального захисту”, - резюмував Максим Степанов.