RSSВерсія для друку
МОЗ отримає додаткові 9,5 мільярди гривень на продовження реформ у 2019 році
21.09.2018

Керівництво МОЗ повідомило, що за проектом держбюджету на наступний рік, медицина отримає додаткові кошти на трансформацію системи охорони здоров’я.

«Трансформація охорони здоров’я — пріоритет. Зведений бюджет на охорону здоров’я-2019 складає 92,3 млрд грн — на 10% більше, ніж у 2018 році. Додаткові кошти спрямовані на продовження трансформації медицини в Україні», — йдеться в офіційному повідомленні МОЗ України.

Одразу ж у МОЗ повідомили, що 2 мільярди гривень було вирішено виділити на ініціативу «Безкоштовна діагностика». Таким чином населення на первинній ланці медицини зможе повністю безкоштовно зробити аналізи та дослідження, при наявності відповідного направлення від сімейного лікаря з яким вони підписали декларацію.

Ще 15,3 мільярди гривень МОЗ планує витратити на подальшу трансформацію первинної ланки. З наступного року, в середньому за кожного пацієнта з яким лікарі підписали декларацію, медзаклад отримуватиме по 450 гривень, а не 370 як у 2018 році. Також у МОЗ очікують, що до кінця року вже всі медзаклади первинки відмовляться від медичної субвенції, яка не передбачена у 2019, та підпишуть договір з НСЗУ і приєднуються до нової системи фінансування за принципом «Гроші йдуть за пацієнтом».

Джерело