RSSВерсія для друку
Міністерство охорони здоровя підписало меморандум про взаєморозуміння для будівництва першого в країні Дому Рональда МакДональда
02.12.2021

МОЗ разом із Міністерством економіки України, НДСЛ «ОХМАТДИТ» та благодійною організацією «Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні підписали відповідний меморандум про про взаєморозуміння для будівництва першого в країні Дому Рональда МакДональда.


Будівництво першого Дому Рональда МакДональда з орієнтовною площею 2 500 кв. м планується в Києві на території найбільшої дитячої лікарні в Україні «ОХМАТДИТ», де щорічно проходять лікування до 20 000 дітей з усієї країни й здійснюють приблизно 10 000 операцій. 

«Ініціатива  з будівництва  Дому Рональда МакДональда – це приклад успішного об’єднання зусиль держави, приватного сектору та громадянського суспільства. Впевнений, турбота про найменших пацієнтів, які лікуються в «Охматдиті»  з усієї країни, це інвестиція і у розвиток лікарні» - зазначив міністр охорони здоровя Віктор Ляшко.

У планах «Фундації Дім Рональда МакДональда в Україні» — обладнати в Домі 50 окремих кімнат, які зможуть забезпечити більше 18 000 безкоштовних ночівель на рік родинам у комфорті та поруч з дитиною. 


Розбудова першого Дому Рональда Макдональда в Україні стала можливою завдяки щедрим донорам, які підтримують розвиток і розширення діяльності «Фундації Дім Рональда МакДональда в Україні». Підтримка підготовчої роботи здійснюється в межах 4-річної партнерської програми між «Фундація Дім Рональда МакДональда» та Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) з метою підтримки й поширення сімейно орієнтованого підходу в медичному догляді дітей по всій Україні.