RSSВерсія для друку
Комітет задовольнив звернення народних депутатів щодо законопроекту № 8591
23.04.2019

Комітет Верховної Ради України з питань охорони здоров’я (далі — Комітет) під час засідання 23 квітня 2019 р. задовольнив звернення народних депутатів України — членів Комітету Тетяни Бахтеєвої, Сергія Мельничука, Олександра Біловола, Ігоря Шурми стосовно скасування результатів голосування за доопрацьований проект закону щодо забезпечення економічної конкуренції та захисту прав пацієнтів при здійсненні роздрібної торгівлі лікарськими засобами № 8591.

Учасники Комітету зазначили, що повторний розгляд законопроекту заплановано на наступне засідання Комітету — 14 травня. Прийнято таке рішення на основі того, що на засіданні Комітету 26 лютого 2019 р. питання про розгляд доопрацьованої редакції не стояло на порядку денному, а рішення її підтримати було прийнято без обговорення.

Нагадаємо, що 6 листопада 2018 р. у ході засідання Комітету народні обранці вперше розглянули проект закону про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» щодо забезпечення економічної конкуренції та захисту прав пацієнтів при здійсненні роздрібної торгівлі лікарськими засобами (реєстр. № 8591) та вирішили направити його на доопрацювання авторам.

Законопроект № 8591 передбачає, що ліцензія на здійснення роздрібної торгівлі лікарськими засобами не може бути видана, якщо відстань по прямій лінії від входу до місця запланованого розташування аптеки до входу до найближчої аптеки становить менше 300 м у межах даної адміністративно-територіальної одиниці, крім селищ і сіл.

Також законопроектом передбачається, що провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами на території України може здійснюватися фізичними особами — підприємцями та юридичними особами будь-якої форми власності та організаційно-правової форми не більше ніж через 4 аптеки та їх структурні підрозділи (аптечні пункти) без обмеження аптечних пунктів у межах адміністративно-територіальної одиниці розташування однієї з аптек та інше.

Детальніше про засідання Комітету читайте найближчим часом на шпальтах «Щотижневика АПТЕКА» та на нашому сайті.

Джерело-https://www.apteka.ua/article/499044