RSSВерсія для друку
Хворі на ВІЛ/СНІД отримають необхідні для препарати
27.12.2011

Хворі на ВІЛ/СНІД в Україні отримають необхідні для лікування препарати.

Про це голова координаційної ради ВГО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом» Володимир Жовтяк заявив сьогодні на прес-конференції.

За його словами, вперше за багато років громадські організації досягли порозуміння з державними структурами, що займаються пацієнтами з ВІЛ/СНІДом, також вперше представники громадських організацій увійшли тендерного комітету, антиретровірусні препарати (АРВ-препарати) закуплені Міністерством охорони здоров’я за найменшу ціну та якісні.

«Дуже добре, що ми можемо закінчити рік з позитивними новинами. Вперше за 7 років ми бачимо, що тендерний комітет МОЗ повернувся обличчям до пацієнта, до людини, що прийматиме ці АРВ-препарати. Усі невдачі, що були цього року, пов’язані із забезпеченням (хворих) антиретровірусними препаратами, на сьогодні розв’язані, усі судові епопеї постачальників теж закінчено. Ми розуміємо, що проблеми з тендерною мафією, яка 7 років сиділа, як присоска біля бюджету МОЗу, і розкрадала гроші… Пам’ятаєте ситуацію з «Таміфлю»? Це все ті ж постачальники, які намагалися продавати препарат невідомої якості по ВІЛ/СНІДу», - зазначив В.Жовтяк.

Детальніша інформація за адресою:

http://health.unian.net/ukr/detail/228007

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...