RSSВерсія для друку
Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни отримав нове обладнання для лікування бійців АТО
13.05.2015

Голова Хмельницької облдержадміністрації Михайло Загородний, голова обласної ради Іван Гончар, а також керівники Департаментів охорони здоров'я та соціального захисту Хмельницької ОДА, обласної ради ветеранів, обласної організації воїнів-інтернаціоналістів зустрілися з ветеранами, учасниками воєнних конфліктів на територіях інших держав, а також бійцями АТО, які проходять лікування у Хмельницькому обласному госпіталі ветеранів війни.

Керівництво області передало лікувальному закладу пакет документів на нове обладнання, яке відтепер функціонуватиму у госпіталі. Йдеться про рентген-апарат та монітор для реанімаційного відділення. Устаткування придбане на кошти обласного бюджету на суму понад 2 млн. гривень. Окрім того, благодійники подарували закладу реанімаційно-хірургічний монітор та ультразвуковий апарат.

За словами т.в.о. обов'язки головного лікаря закладу Оксани Бочкарьової, нині у госпіталі лікуються учасники Другої світової війни, ветерани та діти війни. Усього в шпиталі зараз 236 пацієнтів, серед яких четверо бійців АТО. «Заклад готовий надати кваліфіковану медичну допомогу і провести реабілітацію більшій кількості військовослужбовців», - запевнила Оксана Бочкарьова.

Окрім того, цього року для забезпечення закладу безперебійним електроживленням закуплено дизель-генератор на суму 200 тис. гривень, та з обласного бюджету виділено 2 млн. 250 тис. гривень на закупівлю сучасного рентгенологічного апарату.

Джерело: http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20150513_a.html