RSSВерсія для друку
Інформація про здійснення державних закупівель лікарських засобів та медичних виробів
21.08.2017

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України почало закуповувати лікарські засоби та медичні вироби через міжнародні організації. За інформацією МОЗ України, це дозволило уникнути корупції і забезпечити українців якісними та життєво необхідними ліками.

Значні можливості та досвід міжнародних організацій у сфері закупівель лікарських засобів та медичних виробів дозволяють використовувати бюджетні кошти прозоро та ефективно і, що більш важливо, забезпечувати якісне лікування пацієнтів в Україні.

Протягом 2016 р. Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Програма розвитку ООН та Британська королівська агенція «Crown Agents» здійснювали державні закупівлі за кошти бюджету 2015 р. за напрямами: дитяча та доросла онкологія, дитячі та дорослі гепатити, дитяча гемофілія, туберкульоз, орфанні захворювання, імунопрофілактика та антиретровірусна терапія. У 2016 р. міжнародні організації взяли на себе зобов’язання поставити засоби імунопрофілактики, лікарські засоби та медичні вироби в рамках відповідних бюджетних програм за 37 напрямами на суму понад 3 млрд грн.

27 липня 2017 р. МОЗ України підписано угоди із міжнародними організаціями, які закуповують ліки для України за бюджетні кошти 2017 р. У 2017 р. закупівлю препаратів для України здійснюватимуть Програма розвитку ООН, Дитячий фонд «ЮНІСЕФ» та Британська закупівельна агенція «Crown Agents». Міжнародні організації закуповуватимуть ліки за 39 державними програмами на загальну суму 5,9 млрд грн.

Дані станом на 21.08.2017 р.:

I. Напрям «Централізована закупівля імунобіологічних препаратів для проведення імунопрофілактики населення та медичних виробів для забезпечення умов температурного контролю імунобіологічних препаратів»

II. Напрям «Централізована закупівля медикаментів та виробів медичного призначення для хворих у до- та післяопераційний період з трансплантації»

III. Напрям «Централізована закупівля хіміотерапевтичних препаратів, радіофармпрепаратів та препаратів супроводу для лікування онкологічних хворих»

IV. Напрям «Централізована закупівля лікарських засобів і виробів медичного призначення для забезпечення розвитку донорства крові та її компонентів»

V. Напрям «Централізована закупівля реактивів для проведення скринінгу новонароджених на фенілкетонурію та вроджений гіпотиреоз»

VI. Напрям «Централізована закупівля медикаментів для дітей, хворих на муковісцидоз»

VII. Напрям «Централізована закупівля медикаментів для дітей, хворих на первинні (вроджені) імунодефіцити»

VIII. Напрям «Централізована закупівля медикаментів для дітей, хворих на дитячий церебральний параліч»

IX. Напрям «Централізована закупівля медикаментів для дітей, хворих на нанізм різного походження»

X. Напрям «Централізована закупівля медикаментів для дітей, хворих на розлади психіки та поведінки із спектра аутизму»

XI. Напрям «Централізована закупівля лікарських засобів для лікування дітей, хворих на резистентну форму ювенільного ревматоїдного артриту»

XII. Напрям «Централізована закупівля медикаментів для громадян, які страждають на хворобу Гоше»

XIII. Напрям «Централізована закупівля медикаментів для громадян, які страждають на мукополісахаридоз»

XIV. Напрям «Централізована закупівля лікарських засобів та виробів медичного призначення для громадян, які страждають на бульозний епідермоліз»

XV. Напрям «Централізована закупівля медикаментів для громадян, які страждають на легеневу артеріальну гіпертензію»

XVI. Напрям «Централізована закупівля антирезусного імуноглобуліну для запобігання гемолітичній хворобі новонароджених»

Детальніше...