RSSВерсія для друку
4,5 млрд грн. на закупівлю ліків будуть витрачені прозоро, - МОЗ
21.04.2015

У Держбюджеті на закупівлю лікарських засобів в нинішньому році передбачено 4,5 млрд грн.

У МОЗі впевнені, що зазначені кошти можуть бути витрачені суворо за призначенням тільки за однієї умови: якщо виключити з процесу закупівель корупційну складову. Про це в ефірі телеканалу "Інтер" розповіла перший заступник міністра охорони здоров'я Олександра Павленко.

"МОЗ входило в трійку лідерів корумпованих міністерств, які заробляли на держзакупівлі. Система була вибудувана таким чином, щоб у торгах брали участь компанії, які заздалегідь знали, що стануть переможцями і зможуть брати участь у закупівлях за завищеними цінами. Наприклад, бюджет, виділений на закупівлі в 2015 становить 4,5 млрд грн. Можете собі уявити, наскільки серйозно була вибудувана корупція для того, щоб такі гроші потрапили певним людям в кишеню. На сьогоднішній день ми цю систему ламаємо ", - сказала Олександра Павленко.

За словами заступника міністра, на сьогоднішній день деякі заходи вже зроблено. Ліквідовані номенклатурні комісії, як необхідна і часто корупційна складова процесу закупівель. Впроваджені відкриті конкурси при призначенні керівників медустанов. Розірвані контракти з кількома високопоставленими керівниками, що були ланками старих корупційних схем.

 

Джерело: censor.net.ua/n333485

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...