RSSВерсія для друку
До реформи первинної медицини приєдналось Міністерство регіонального розвитку
07.11.2017

Основне завдання Мінрегіону – створення оптимально доступної мережі первинної медичної допомоги. За планом – забезпечення кожному українцю доступу до медицини.

«Мінрегіон разом із МОЗ, органами місцевого самоврядування мають визначити дієву методику формування мережі якісної і доступної первинної медицини», — повідомив міністр Геннадій Зубко в рамках Форуму місцевого самоврядування.

Для цього, разом з місцевими владами планується провести акт робіт для створення оптимального комплексу рішень. Щоб забезпечити кожного мешканця України якісною медичною допомогою, будуть вирахувані дистанції та шляхи до майбутніх центрів медико-санітарної допомоги та амбулаторій.

Таким чином у Міністерстві регіонального розвитку сподіваються створити систему, де, як мешканці гірських територій, так і густо та малочисельні райони зможуть в найкоротший термін отримати медичну допомогу в обраного сімейного лікаря.

«Відтак обрахована дієва методика дозволить забезпечити усі громади первинними медичними послугами належної якості», — зауважив Геннадій Зубко.

Джерело