RSSВерсія для друку
Чи будуть дітей без щеплень пускати до шкіл і садочків - роз’яснення від МОН і МОЗ
16.08.2019

Міністерство охорони здоров’я України та Міністерство освіти і науки України закликає батьків до 1 вересня зробити дітям усі необхідні за Національним календарем щеплення.  Невакциновані діти, за винятком тих, які мають медичні протипоказання до вакцинації, не зможуть відвідувати дитячі садки та школи з іншими учнями. Про це йшлося під час пресконференції в.о міністра охорони здоров’я Уляни Супрун та міністра освіти і науки Лілії Гриневич у приміщенні Будинку Уряду.

Стаття 15 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб” передбачає, що дітям, які не отримали щеплень за Національним календарем, відвідувати заклади освіти не дозволяється. 

Cаме ця норма закону покликана захистити здоров’я та життя дітей, адже в Україні спостерігається ускладнена епідемічна ситуація та вже два роки триває спалах кору. Перебування нещеплених дітей в організованих колективах створює ризик виникнення спалахів інфекційних хвороб, що є загрозою для життя та здоров’я не лише учнів, а й членів їхніх сімей та працівників закладів освіти.

Детальніше