RSSВерсія для друку
Аптечним закладам рекомендовано утриматися від розміщення дієтичних добавок і ліків на одній вітрині
19.04.2019

Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) виявило непоодинокі випадки розміщення в аптечних закладах, зокрема на одних вітринах, полицях, стелажах тощо дієтичних добавок поряд з лікарськими засобами, тобто без відокремлення одних від інших, що може помилково вказувати на їх однорідність.

«Оскільки лікарський засіб та дієтична добавка — різні за своїми властивостями, їх сумісне розміщення на вітринах в аптечних закладах може призводити до введення в оману споживачів», — повідомляють у територіальному відділенні АМКУ.

Перебуваючи в аптечному закладі, пересічний споживач не завжди має можливість без звернення до фармацевтичного працівника ознайомитися з інформацією щодо приналежності товару до лікарських засобів чи харчових продуктів внаслідок відсутності вказівки на вид товару (лікарський засіб або дієтична добавка) та/або віддаленості розміщення товару.

З огляду на вищезазначене, 17 квітня 2019 р. адміністративною колегією відділення були надані обов’язкові для розгляду рекомендації 34 суб’єктам господарювання (таблиця), які провадять господарську діяльність з роздрібної торгівлі лікарськими засобами утриматися від вчинення дій щодо розміщення дієтичних добавок поряд з лікарськими засобами на одній вітрині, полиці та/або стелажі, що може призвести до введення в оману споживачів, та отримання неправомірних переваг у конкуренції.

Про результати розгляду вказаних рекомендацій суб’єкти господарювання мають повідомити відділення у 20-денний строк з дня їх отримання.

Джерело- https://www.apteka.ua/article/498587