RSSВерсія для друку
Альянс - Україна розпочинає нову пілотну програму лікування гепатиту С
02.04.2015

Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні (Альянс-Україна) розширює охоплення послугами з лікування вірусного гепатиту С (ВГС) шляхом впровадження першої у країні програми лікування з використанням нових противірусних препаратів прямої дії. Починаючи з червня 2015 року, лікування вірусного гепатиту С за схемами з використанням софосбувіру зможуть отримати до 1 500 осіб, включаючи пацієнтів із коінфекцією ВІЛ/ВГС, споживачів ін’єкційних наркотиків та представників інших уразливих груп у 25 регіонах України.

Противірусні препарати прямої дії (ПППД чи DAA) зробили революцію у лікуванні ВГС – їх використання демонструє показники одужання більше 90% навіть у групах населення, де був найнижчий рівень результатів.

Виконавчий директор Альянсу-Україна Андрій Клепіков зазначив: «За допомогою цієї програми ми не лише рятуємо життя пацієнтів, які втратили віру у майбутнє, але також відкриваємо нові можливості для державної програми профілактики, діагностики і лікування гепатитів, впроваджуючи сучасні методи лікування, підтримуючи оновлення стандартів і розширюючи доступ до лікування,  роблячи його більш доступним».

 

Повна версія прес-релізу>>>