RSSВерсія для друку
21 липня львів’янам «зніматимуть рожеві окуляри»
20.07.2017

У п’ятницю, 21 липня, о 10:00 у конференц-залі готелю «Таурус» на вулиці Князя Святослава, 5 у Львові розпочнеться презентація інформаційної кампанії «Знімай рожеві окуляри: боротьба за лікування без тортур».

Інформаційна кампанія #ЗнімайРожевіОкуляри покликана пояснювати пацієнтам, лікарям і фармацевтам, що знеболення для важкохворих людей,  які страждають від больового синдрому - це право кожної людини.

Експерти констатують вражаючу тенденцію - двоє з трьох паліативних пацієнтів в Україні не отримують якісної допомоги, хоча ненадання знеболення для пацієнтів з хронічним больовим синдромом правозахисниками прирівнюється до тортур. «Не призначати адекватне знеболення - це лікарський злочин. Це тортури і жорстоке ставлення до людини. В Україні лише від 5 до 15% пацієнтів з больовим синдромом можуть досягнути рівня життя «без болю»», - каже Андрій Роханський, директор громадської організації «Інститут правових досліджень та стратегій».

Під час заходу представлять результати документування доступності знеболення у Львівській області та Україні, основні помилки щодо призначення знеболення, буде представлено рекомендації щодо вдосконалення системи забезпечення знеболення та надання паліативної допомоги.

До участі у заході запрошені представники Львівської ОДА, керівництво департаменту охорони здоров’я та Департаменту соціального захисту населення. Головні лікарі та керівники соціальних закладів, журналісти.

Подробиці – на сайті прес-служби Львівської обласної державної адміністрації.