RSSВерсія для друку
МОЗ України починає будувати діалог з тими, хто впроваджує реформи на місцях
30.09.2019

27 вересня 2019 р. відбулася чотирьохгодинна зустріч керівництва МОЗ України та представників департаментів і управлінь охорони здоров’я з усіх регіонів країни, на якій обговорили пріоритети розвитку медичної галузі, проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Міністерство охорони здоров’я України має на меті побудову партнерських стосунків та налагодження конструктивної взаємодії між відомством та регіонами. Продовження медичної реформи передбачає спільну командну роботу та спільну відповідальність.

Для ефективного впровадження змін важливими є чітко визначені спільні пріоритети, які присутнім окреслила Міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька:

  1. Розвиток громадського здоров’я, а саме поліпшення санітарного епідемічного благополуччя в країні та сприяння здоровому способу життя.
  2. Якісна медична допомога, ефективність якої напряму залежить від трьох взаємопов’язаних складників: ефективної та своєчасної медичної допомоги, доступних ліків і кваліфікованих кадрів.
  3. Порятунок життів. За цим напрямом фокус спрямовано на покращення надання екстреної медичної допомоги, доступності трансплантації та розвитку паліативної допомоги.

Детальніше