Якщо ми говоримо про молочні продукти, то виробники часто використовують антибіотик для того, щоб лікувати тварин, а також для того, щоб молочні продукти мали тривалий строк зберігання
Тема додавання антибіотиків до продуктів харчування з одного боку маловідома, а з іншого боку — дуже актуальна, оскільки виявляється, що вони дійсно наявні у великій кількості харчів. І головне тут, навіть, не наявність антибіотику, а його дозування. Про це у коментарі УНН розповів директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
“Найважливіше — це не факт вмісту антибіотику, а дозування. Наприклад, в Європі, якщо ми говоримо про м’ясо, то там, практично завжди, за їхніми стандартами та директивам, використовують антибіотики тільки для лікування тварин. А ось у нас антибіотики використовують, в тому числі, і для відгодівлі тварин. Тому, в даному випадку, антибіотик з м’яса тварини потрапляє в організм людини...
Якщо ми говоримо про молочні продукти, то тут дуже часто використовують антибіотик для того, щоб лікувати тварин, а також для того, щоб молочні продукти мали тривалий строк зберігання.