RSSВерсія для друку
Супрун зруйнувала три міфи, через які страждають шлунки українців
15.06.2018

Поїсти чи попити щось тільки тому, що це радять в інтернеті, - не найкращий шлях до міцного здоров’я та довголіття, наголосила Супрун.

Виконувач обов’язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун спростувала поширені серед українців міфи про нібито здорове харчування. Як написала вона на своїй сторінці у Facebook, дехто настільки хоче бути здоровим, що навіть готовий повірити у чудодійність найабсурдніших з точки зору медицини способів. Тож серед міфів про "здорове харчування" Супрун виділила: 1. Сода - не методика лікування Зазначається, що вживання соди для покращення обміну речовин чи кислотно-лужного балансу, найчастіше просто з водою та натще - погана ідея. Тривале споживання соди нерідко викликає електролітні порушення, підвищується рівень натрію у противагу зменшення рівня калію, кальцію та магнію, що може призводити до порушення у серцево-судинній регуляції, підвищення артеріального тиску, порушенню мінералізації кісток, утворення каменів у нирках, нерідко навіть до таких ускладнень, як набряк мозку. "Якщо регулярно пити соду тривалий час, кислотність шлунку підвищиться. Такі експерименти ведуть до виразкової хвороби шлунку та дванадцятипалої кишки, часто викликають екстрені ускладнення, як перфорація та шлунково-кишкова кровотеча, допомогти при яких часто є можливо лише хірургічно та в умовах реанімації", - наголосила в.о. глави МОЗ.

Детальніше