RSSВерсія для друку
Експерт радить не вживати молочні продукти з вмістом пальмової та кокосової олії
08.11.2012

Голова київської обласної організації ВГО "Союз споживачів України" Тетяна Шальман радить українським споживачам вживати молочні продукти без вмісту рослинних жирів, бо вони майже не виводяться з організму людини. Такі рекомендації вона озвучила сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент УНН.

"Якщо ми кажемо про якість і безпеку молочної продукції, то я б радила усім споживачам шукати ту продукцію, яка взагалі не містить ні пальмової, ні кокосової олії, тому що це такі жири, які не виводяться з організму людини, за великим рахунком, ніколи", - наголосила вона.

Т.Шальман пояснила, що пальмова і кокосова олія має температуру плавлення 44 градуси, а температура організму людини, як правило, 36,6.

"Це означає, що вони залишаються на судинах і клітинах. Ось нам (від цього – ред.) "помолодіння" інших хвороб, тощо", - уточнила експерт.

Крім того, вона підкреслила, що батьки не повинні купувати дітям морозиво, де тільки написано, що є вміст рослинних жирів.

"Хочете мати свою дитину здоровою – купуйте їй морозиво, яке не містить рослинних жирів. Поки в Україні єдине таке морозиво пломбір будь-якого виробника. Це єдине морозиво, яке не дозволяє використання рослинних жирів", - резюмувала Т.Шальман.

Нагадаємо, майже половина продуктів харчування і товарів продовольчого ринку не відповідають вимогам українського законодавства. Про це сказав на прес-конференції начальник управління ринкового нагляду Державної інспекції з питань захисту прав споживачів Сергій Кияниченко.

Джерело:

http://www.unn.com.ua/ua/news/1018910-ekspert-radit-ne-vgeivati-molochni-produkti-z-vmistom-palmovoyi-ta-kokosovoyi-oliyi/