RSSВерсія для друку
Всеукраїнський тиждень прав людини у сфері охорони здоров’я – 2014
04.12.2014

08 грудня 2008 року Президент України прийняв указ «Про Всеукраїнський тиждень права», яким започаткував проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня - День прав людини, який приурочений до проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Згідно з указом Президента, проведення Всеукраїнського тижня права повинно пропагувати важливість правової освіти в подальшій розбудові правової держави та вихованні у громадян поваги до закону і прав людини.

Добра традиція відзначати тиждень права з акцентом на правах людини й охороні здоров’я розпочалась ВГО «Фундація медичного права та біоетики України» спільно з МОЗ України у 2010 р., і щороку в цей тиждень наукова і практична громадськість фокусується на Людині та її благах, з-поміж яких життя і здоров’я як ключові.

Цьогоріч кафедра медичного права ФПДО Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, ЛОБФ «Медицина і право», ВГО «Фундація медичного права та біоетики України» та Українське лікарське товариство у Львові проводитимуть Всеукраїнський тиждень права, в межах якого заплановано мистецьку виставку студентських робіт «Світ права очима медика».

Мета мистецької виставки – заохотити молоде покоління медиків до усвідомлення цінності прав людини, сприяти підвищенню ролі права в медичній практиці та побудові гармонійних відносин «лікар-пацієнт».

Як опорна, кафедра медичного права забезпечила організацію заходів до дня тижня права в більшості регіонів України у партнерстві з іншими медичними і юридичними вишами. Детальніше тут.

Заходи в межах тижня права триватимуть протягом 08-12 грудня 2014 р. Виставку можна відвідати з 08 до 12 грудня 2014 р. з 10.00 до 15.00 год. в приміщенні Музею історії медицини Галичини імені Мар’яна Панчишина, що за адресою: м. Львів, вул. Кармелюка, 3. Відкриття виставки з прес-конференцією заплановано на 15.00 год. 8 грудня 2014 р.

Запрошуємо усіх бажаючих долучитись до відзначення тижня прав людини у сфері охорони здоров’я, вкотре наголосивши на ролі та значенні цієї царини для життя держави і суспільства.

 

Контактна особа:

Христина Терешко        0677313035

Андрій Базилевич         0674473221

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...