RSSВерсія для друку
У Львові пройшов перший в Україні воркшоп для викладачів курсу «Медичне право України» медичних і юридичних вищих навчальних закладів України
08.10.2012

З 05 до 06 жовтня 2012 р. у м. Львові в приміщенні готелю «Соната» проходив перший в Україні воркшоп для викладачів курсу «Медичне право України» медичних і юридичних вищих навчальних закладів України.

Організатором заходу виступила ВГО «Фундація медичного права та біоетики України» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» (далі – МФ «Відродження») та Фонду відкритого суспільства (OSF, далі — ФВС), які вже не один рік сприяють забезпеченню прав людини в одній з ключових сфер життєдіяльності.

Змістовне наповнення воркшопу було розроблено на основі ресурсного посібника «Охорона здоров’я і права людини» і практичного посібника «Права людини в галузі охорони здоров’я». Окрім того, під час заходу особливу увагу було присвячено навчальним програмам з медичного права, які затверджені відомчими органами влади, а саме: 1) навчальним програмам з курсу «Медичне право України» для студентів вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації, які навчаються за спеціальністю «Правознавство» і здобувають освітньо-кваліфікаційний рівень «Магістр» і «Спеціаліст»; 2) навчальній програмі з курсу «Медичне право України» для слухачів факультетів післядипломної освіти вищих медичних навчальних закладів та закладів післядипломної освіти МОЗ України; 3) навчальній програмі з курсу «Медичне право» для студентів вищих медичних навчальних закладів III-ІV рівнів акредитації.

Учасниками воркшопу стали 20 викладачів, які викладають чи планують викладати навчальний курс «Медичне право України» в медичних і юридичних вишах.

Метою воркшопу було забезпечення його учасників можливістю обмінятися досвідом, ознайомитися з інноваційними методиками і змістом курсу «Медичне право України», отримати необхідні джерельні й веб ресурси для оптимізації підготовки чи удосконалення власного навчального курсу.  

Детальнішу інформацію про воркшоп можна довідатись тут.