RSSВерсія для друку
VІІІ Міжнародна науково-практична конференція "Досудове слідство, фармацевтичне і медичне право як складові державної політики України у протидії наркозлочинності та поширенню наркоманії"
29.06.2011

18-19 листопада 2011 року на базі Харківської медичної академії післядипломної освіти відбудеться VІІІ Міжнародна науково-практична конференція "Досудове слідство, фармацевтичне і медичне право як складові державної політики України у протидії наркозлочинності та поширенню наркоманії: від поліцейської хімії і судової фармації до фармацевтичного і медичного законодавства, соціальної, доказової медицини і фармації".

Конференція проводиться при підтримці Харківської обласної державної адміністрації, Харківської обласної ради, Харківського міського голови спільно з Національним університетом «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого», Головним управлінням МНС України в Харківській області, міжгалузевою спілкою ветеранів Афганістану та учасників бойових дій на території інших держав при Слідчому управлінні ГУМВС України в Харківській області, Харківською обласною спілкою ветеранів Афганістану, Харківською міською спілкою ветеранів Афганістану (в-і), кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури Харківської області.

 

Програма конференції включає наступні напрямки:

1.     Регуляторна політика держави. Фармацевтичне право (медичне право, фармацевтичне законодавство, фармацевтичний менеджмент і маркетинг, організація та економіка фармації (розробка і технологія нових лікарських засобів; ціноутворення).

2.     Державний контроль за якістю, ефективністю і доступністю лікарських засобів; контрафактні, фальсифіковані, неякісні, субстандартні засоби і речовини.

3.     Судова фармація: судова хіміко-фармацевтична експертиза (хімічна, біологічна, цитологічна, токсикологічна, медична, психіатрична, наркологічна, криміналістична, фізико-технічна, почеркознавча, документальна, бухгалтерська, вибухово-технічна, ДНК, дактилоскопічна та ін.).

4.     Державна політика у сфері протидії наркотизації суспільства: наркоманія, токсикоманія, тютюнопаління, алкоголізм, ВІЛ/СНІД, туберкульоз та інші супутні захворювання (МКХ-10).

5.     Доказова фармація (фармаконагляд). Безпека ліків (доклінічні і клінічні випробування). Побічні реакції ліків (реєстрація і перереєстрація ліків). Адиктивні розлади здоров'я. Безпечне самолікування. Лікарські засоби, що відпускаються без рецепта лікаря. Ліцензування.

6.     Юридична опіка в системі правовідносин "держава – закон – виробник – лікар – пацієнт – провізор – ліки – контролюючі і правоохоронні органи – адвокат – прокурор – суд".

7.     Досудове слідство.

8.     Адвокатура.

Для участі в роботі конференції запрошено працівників практичної фармації, медицини, контролюючих та правоохоронних органів (УБОЗ, УБНОН, ДНДЕКЦ, досудове слідство, судові експерти, криміналісти, судді), викладачі фармацевтичних, медичних та юридичних вузів.