RSSВерсія для друку
У Мережі ЛЖВ обговорили проблеми насильства над жінками
03.03.2012

У Всеукраїнській Мережі ЛЖВ відбулось засідання круглого столу з обговорення результатів дослідження "Моніторинг включення індикаторів стосовно насильства щодо жінок до національної відповіді на епідемію ВІЛ та впровадження плану ЮНЕЙДС щодо жінок та дівчат".

Про це АМН повідомили у прес-службі Всеукраїнської Мережі ЛЖВ. 

Дослідження проводилось Мережею протягом вересня 2011 - січня 2012 в рамках всесвітньої кампанії "Жінки не чекатимуть: зупинимо насильство зараз!". 

Дослідження складається з декількох розділів, зокрема: ВІЛ/СНІД та насильство щодо жінок: усвідомлення ситуації на національному рівні; наявність програм і послуг; Жінки - можливості і лідерство в контексті загрози ВІЛ/СНІД. 

Зібрана інформація демонструє як досягнення, так і певні прогалини в національному законодавстві та системі збору даних щодо порушень прав людини в контексті ВІЛ та насильства щодо жінок, які включають стигму та дискримінацію, перешкоди для доступу до якісних послуг, порушення конфіденційності і недоторканності приватного життя, порушення прав сексуального і репродуктивного здоров'я. 

Під час круглого столу пройшло обговорення результатів дослідження за участі представників міжнародних агенцій, громадських організацій та державних установ, які працюють у сфері забезпечення гендерної рівності та боротьби з ВІЛ і насильством щодо жінок. Нагадаємо, в Україні офіційно зареєстровано 204 тис. осіб, що живуть з ВІЛ.


Детальніша інформація за адресою:
www.civicua.org/news/view.html