RSSВерсія для друку
У Мережі ЛЖВ обговорили проблеми насильства над жінками
03.03.2012

У Всеукраїнській Мережі ЛЖВ відбулось засідання круглого столу з обговорення результатів дослідження "Моніторинг включення індикаторів стосовно насильства щодо жінок до національної відповіді на епідемію ВІЛ та впровадження плану ЮНЕЙДС щодо жінок та дівчат".

Про це АМН повідомили у прес-службі Всеукраїнської Мережі ЛЖВ. 

Дослідження проводилось Мережею протягом вересня 2011 - січня 2012 в рамках всесвітньої кампанії "Жінки не чекатимуть: зупинимо насильство зараз!". 

Дослідження складається з декількох розділів, зокрема: ВІЛ/СНІД та насильство щодо жінок: усвідомлення ситуації на національному рівні; наявність програм і послуг; Жінки - можливості і лідерство в контексті загрози ВІЛ/СНІД. 

Зібрана інформація демонструє як досягнення, так і певні прогалини в національному законодавстві та системі збору даних щодо порушень прав людини в контексті ВІЛ та насильства щодо жінок, які включають стигму та дискримінацію, перешкоди для доступу до якісних послуг, порушення конфіденційності і недоторканності приватного життя, порушення прав сексуального і репродуктивного здоров'я. 

Під час круглого столу пройшло обговорення результатів дослідження за участі представників міжнародних агенцій, громадських організацій та державних установ, які працюють у сфері забезпечення гендерної рівності та боротьби з ВІЛ і насильством щодо жінок. Нагадаємо, в Україні офіційно зареєстровано 204 тис. осіб, що живуть з ВІЛ.


Детальніша інформація за адресою:
www.civicua.org/news/view.html


03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...