RSSВерсія для друку
У Львові відкриють першу в Україні медико-юридичну клініку
29.09.2015

Вельмишановні колеги!

5 жовтня 2015 року о 13.30 год. у приміщенні Львівської комерційної академії (ауд. 314), що за адресою м. Львів, вул. Туган-Барановського, 10, відбудеться відкриття першої в Україні медико-юридичної клініки як структурного підрозділу юридичної клініки «Про боно» Львівської комерційної академії. Відкриття приурочено до 10 жовтня – Всесвітнього дня хоспісів та паліативної допомоги.

Ініціатива створення клініки належить кафедрі медичного права Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, ЛОБФ «Медицина і право». Діяльність провадитиметься у партнерстві з Львівською комерційною академією, Лігою студентів-правників ЛКА, Комунальною 4-тою міською клінічною лікарнею за сприяння Міжнародного фонду «Відродження».

Консультування відбуватиметься з 06 жовтня 2015 р. з вівторка до четверга щотижня з 16.00 до 18.00 год. у приміщенні юридичного факультету Львівської комерційної академії (ауд. 101), що за адресою м. Львів, вул. І. Франка, 68. Сфера діяльності клініки - правові питання забезпечення прав людини в сфері охорони здоров’я. Окремим напрямом буде надання безоплатної правової допомоги в царині паліативної допомоги.

У межах заходу відбудеться зустріч професорсько-викладацького складу та студентства юридичного факультету Львівської комерційної академії і Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького з народним депутатом, заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Іриною Сисоєнко.

Клініка створена з метою захисту прав людини у сфері охорони здоров’я і забезпечення практичного сегменту навчання з дисципліни «Медичне право України» студентів Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького та Львівської комерційної академії. У клініці студенти-правники спільно зі студентами-медиками під керівництвом викладачів надаватимуть безоплатну первинну правову допомогу (надання правової інформації; надання консультацій і роз'яснень з правових питань; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру); надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації).

Контактні телефони:
Сенюта Ірина 0676707033
Терешко Христина 0677313035

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...