RSSВерсія для друку
Тренінг «Права людини у сфері охорони здоров’я: проблеми правореалізації і правозастосування»
13.08.2012

 Працівники органів внутрішніх справ з усіх областей України приїхали у Львів, аби обмінятись досвідом, удосконалити свої знання щодо прав людини у сфері охорони здоров’я.

З 09 до 10 серпня 2012 р. в м. Львові проходив тренінг для працівників органів внутрішніх справ на тему: «Права людини у сфері охорони здоров’я: проблеми правореалізації і правозастосування». Метою заходу було донесення базових теоретичних знань з медичного права та вироблення навиків правозастосування у сфері охорони здоров’я в учасників тренінгу, а також їхнє ознайомлення з юридичною практикою, зокрема – справами Європейського суду з прав людини у сфері охорони здоров’я.

Організаторами заходу виступили Всеукраїнська громадська організація «Фундація медичного права та біоетики України», Міністерство внутрішніх справ України за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Фонду відкритого суспільства, які вже не один рік сприяють визнанню, реалізації та захисту прав людини в одній з найважливіших сфер життєдіяльності в Україні – охороні здоров’я.

Змістовне наповнення тренінгу було розроблено на основі практичного посібника «Права людини у сфері охорони здоров’я» (Берн І., Езер Т., Коен Дж., Оверал Дж., Сенюта І. Права людини в сфері охорони здоров’я: практичний посібник / За наук.ред. І. Сенюти. – Львів: Видавництво ЛОБФ «Медицина і право», 2012. – 552 с.).

Учасниками тренінгу були 34 представники відділів розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров’я особи, з усіх областей України та Автономної Республіки Крим.

Детальніше: