RSSВерсія для друку
Судді апеляційних судів зібрались у м. Львові, щоб обговорити питання захисту прав людини у сфері охорони здоров'я
15.03.2013

Сьогодні у м. Львові розпочався семінар з медичного права для суддів апеляційних судів на тему: «Права людини у сфері охорони здоров’я: проблеми правореалізації і правозастосування». Цей захід став гідним продовженням доброї традиції проведення «березневих» семінарів з медичного права для суддів, яку ВГО «Фундація медичного права та біоетики України» спільно з Національною школою суддів України започаткували минулого року.

Цільовою аудиторією заходу стали представники суддівського корпусу з усіх областей України та АРК, які обмінялись досвідом правозастосування у цій царині.

До участі як експерти залучені провідні українські фахівці у галузі медичного права.

Семінар насичений проблематикою правореалізації і правозастосування у сфері охорони здоров’я, компенсаторних механізмів, а також питанням розширення спектру доказової бази в медичних справах.

Захід проводиться на підставі практичного посібника «Права людини у сфері охорони здоров’я» (Берн І., Езер Т., Коен Дж., Оверал Дж., Сенюта І. Права людини у сфері охорон здоров’я: практичний посібник / За наук.ред. І. Сенюти. – Львів: Вид-во ЛОБФ «Медицина і право», 2012. – 552 с.), підготовленого в межах міжнародного проекту «Практичні посібники у сфері права та здоров’я» Фонду відкритого суспільства і Міжнародного фонду «Відродження» (в Україні).

 

Детальніше...