RSSВерсія для друку
Стратегічні судові позови з протидії дискримінації
07.08.2012

Продовжено конкурсний відбір для участі у спеціалізованому навчальному курсі "Стратегічні судові позови з протидії дискримінації".
Харківська обласна фундація "Громадська Альтернатива" разом із Коаліцією з протидії дискримінації за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" в рамках проекту "Протидія дискримінації через стратегічні судові справи"продовжує конкурсний відбір учасників для навчальної програми з підготовки фахівців, які зможуть у подальшому ефективно впроваджувати антидискримінаційні ініціативи із застосуванням судових механізмів захисту прав людини. 
До участі у програмі запрошуються юристи профільних громадських організацій, практикуючі адвокати, зацікавлені та вмотивовані громадські активісти. 
В рамках програми під стратегічною судовою справою розуміється особливий тип правових дій, спрямованих на зміну законодавства або практики його застосування через ініціювання судових позовів та отримання прецедентних судових рішень. 
В рамках навчання буде розглядатися дискримінація за ознаками інвалідності, раси, гендеру та сексуальної орієнтації. 
Програма передбачає дистанційну сесію з серпня по вересень 2012 року, 5-тиденний навчальний семінар у жовтні 2012 року, підсумкову дистанційну сесію, а також фінансову та експертну підтримку найкращих ініціатив учасників із впровадження власної стратегічної судової справи проти дискримінації за однією з перелічених ознак. 
Протягом реалізації програми учасники зможуть отримати знання та навички з таких тем: 
• загальні підходи до філософії прав людини; 
• міжнародні механізми захисту прав людини; 
• особливості прав людини для представників груп, які вразливі до дискримінації за ознаками інвалідності, раси, гендеру та сексуальної орієнтації; 
• концепція свободи від дискримінації у міжнародному праві; 
• національна система протидії дискримінації за ознаками інвалідності, раси, гендеру та сексуальної орієнтації; 
• побудова стратегії судових справ з протидії дискримінації за ознаками інвалідності, раси, гендеру та сексуальної орієнтації.

Детальніше за адресою