RSSВерсія для друку
Школа антитютюнового активіста
03.03.2012

Проект «Київ без тютюнового диму» запрошує взяти участь у «Школі антитютюнового активіста», що відбудеться 31 березня – 1 квітня 2012 року неподалік Києва.

До участі запрошуються молоді люди із активною громадянською позицією і готові на практиці відстоювати право на життя в країні, вільній від тютюну. 

Ця Школа підвищить рівень обізнаності учасників щодо проблеми тютюнокуріння, а також допоможе здобути практичні навики, що стануть корисними для подальшої громадської діяльності учасників. Плануються як теоретичні, так і практичні заняття. 

Навчання включатиме такі теми: 

- основні тактики і стратегії контролю над тютюном 
- законодавство у сфері контролю над тютюном 
- міжнародний та український досвід боротьби з тютюнокурінням 
- практичні вправи з підготовки громадських акцій 
- захист прав некурця: написання скарг, інформаційних запитів, звернень 
- ефективне використання соціальних медіа в антитютюновій боротьбі 
- інші практичні способи впливу на владу 

Тренерами Школи виступлять представники громадських організацій, що борються за зменшення рівня тютюнокуріння в Україні – проекту «Київ без тютюнового диму», центру «Життя», Коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну», провідні фахівці з адвокасі, юристи, медіаексперти. 

Учасниками «Школи антитютюнового активіста» стануть 20 молодих людей із Києва чи околиць, які не курять, із ґрунтовною мотивацією і готовністю після завершення навчання брати активну участь в заходах, присвячених боротьбі з тютюном. 

Організатори Школи забезпечують учасникам проживання, трансфер від Києва до місця проведення і назад, навчальні матеріали. Участь у школі є безкоштовною. По завершенні Школи учасники отримають сертифікати. 

Для участі у відборі учасників надішліть, будь ласка, до 15 березня включно заповнену АНКЕТУ УЧАСНИКА (електронною поштою на адресу sf@medialaw.kiev.ua. Про отримання анкети Вас буде повідомлено. Можливе додаткове телефонне інтерв’ю. Охочих взяти участь у навчанні просимо надсилати анкети якнайшвидше, оскільки відбір буде відбуватись в міру надходження анкет. 

Школа проходитиме 31 березня - 1 квітня 2012 року. Про точне місце та час проведення буде повідомлено відібраних учасників. 

Якщо у Вас виникли запитання, звертайтесь за телефонами 496 05 80, 068 340 03 33 (контактна особа Олена Дуб) або надсилайте листи електронною поштою на адресу sf@medialaw.kiev.ua. 

«Київ без тютюнового диму» - проект громадської організації «Інститут Медіа Права», що бореться за зменшення поширеності тютюнокуріння в Україні і виступає за повне звільнення громадських місць, зокрема, закладів харчування, від тютюнового диму. Проект є учасником Коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну». 

Серед ініціатив, втілених у життя «Києвом без тютюнового диму» у 2010-2012 рр, - моніторинг 100 кафе, барів і ресторанів Києва щодо стану виконання чинного антитютюнового законодавства; моніторинг якості повітря у 40 кафе, барах і ресторанах Києва; моніторинг 20 нічних клубів Києва щодо стану виконання антитютюнового законодавства; створення онлайн-карти кафе некурящих кафе і ресторанів Києва та України; моніторинг стадіонів напередодні Євро-2012; ініціювання громадських обговорень щодо обмеження куріння у м.Києві; участь у розробці законопроектів №5164 про повну заборону реклами тютюну і №9474 про повну заборону куріння у громадських місцях та ін.

Детальніша інформація за адресою:
www.civicua.org/news/view.html