RSSВерсія для друку
Школа антитютюнового активіста
03.03.2012

Проект «Київ без тютюнового диму» запрошує взяти участь у «Школі антитютюнового активіста», що відбудеться 31 березня – 1 квітня 2012 року неподалік Києва.

До участі запрошуються молоді люди із активною громадянською позицією і готові на практиці відстоювати право на життя в країні, вільній від тютюну. 

Ця Школа підвищить рівень обізнаності учасників щодо проблеми тютюнокуріння, а також допоможе здобути практичні навики, що стануть корисними для подальшої громадської діяльності учасників. Плануються як теоретичні, так і практичні заняття. 

Навчання включатиме такі теми: 

- основні тактики і стратегії контролю над тютюном 
- законодавство у сфері контролю над тютюном 
- міжнародний та український досвід боротьби з тютюнокурінням 
- практичні вправи з підготовки громадських акцій 
- захист прав некурця: написання скарг, інформаційних запитів, звернень 
- ефективне використання соціальних медіа в антитютюновій боротьбі 
- інші практичні способи впливу на владу 

Тренерами Школи виступлять представники громадських організацій, що борються за зменшення рівня тютюнокуріння в Україні – проекту «Київ без тютюнового диму», центру «Життя», Коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну», провідні фахівці з адвокасі, юристи, медіаексперти. 

Учасниками «Школи антитютюнового активіста» стануть 20 молодих людей із Києва чи околиць, які не курять, із ґрунтовною мотивацією і готовністю після завершення навчання брати активну участь в заходах, присвячених боротьбі з тютюном. 

Організатори Школи забезпечують учасникам проживання, трансфер від Києва до місця проведення і назад, навчальні матеріали. Участь у школі є безкоштовною. По завершенні Школи учасники отримають сертифікати. 

Для участі у відборі учасників надішліть, будь ласка, до 15 березня включно заповнену АНКЕТУ УЧАСНИКА (електронною поштою на адресу sf@medialaw.kiev.ua. Про отримання анкети Вас буде повідомлено. Можливе додаткове телефонне інтерв’ю. Охочих взяти участь у навчанні просимо надсилати анкети якнайшвидше, оскільки відбір буде відбуватись в міру надходження анкет. 

Школа проходитиме 31 березня - 1 квітня 2012 року. Про точне місце та час проведення буде повідомлено відібраних учасників. 

Якщо у Вас виникли запитання, звертайтесь за телефонами 496 05 80, 068 340 03 33 (контактна особа Олена Дуб) або надсилайте листи електронною поштою на адресу sf@medialaw.kiev.ua. 

«Київ без тютюнового диму» - проект громадської організації «Інститут Медіа Права», що бореться за зменшення поширеності тютюнокуріння в Україні і виступає за повне звільнення громадських місць, зокрема, закладів харчування, від тютюнового диму. Проект є учасником Коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну». 

Серед ініціатив, втілених у життя «Києвом без тютюнового диму» у 2010-2012 рр, - моніторинг 100 кафе, барів і ресторанів Києва щодо стану виконання чинного антитютюнового законодавства; моніторинг якості повітря у 40 кафе, барах і ресторанах Києва; моніторинг 20 нічних клубів Києва щодо стану виконання антитютюнового законодавства; створення онлайн-карти кафе некурящих кафе і ресторанів Києва та України; моніторинг стадіонів напередодні Євро-2012; ініціювання громадських обговорень щодо обмеження куріння у м.Києві; участь у розробці законопроектів №5164 про повну заборону реклами тютюну і №9474 про повну заборону куріння у громадських місцях та ін.

Детальніша інформація за адресою:
www.civicua.org/news/view.html


03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...