RSSВерсія для друку
Семінар-тренінг «Надання медико-соціальних послуг підліткам та молоді на принципах «дружнього підходу»
03.11.2016

2 листопада 2016 року розпочав свою роботу Семінар-тренінг «Надання медико-соціальних послуг підліткам та молоді на принципах «дружнього підходу», організований за підтримки UNICEF, МОЗ України та Департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації, розпочався.

Протягом трьох днів міжнародні тренери-експерти з надання медико-соціальної допомоги молоді та підліткам навчатимуть лікарів, медсестер, психологів, соціальних працівників «Клінік дружніх до молоді» (КДМ) зі Львова та області, а також інших міст України.

Робота семінару розпочалася із вступного слова представників МОЗ та команди тренерів, від імені Департаменту охорони здоров’я учасників заходу привітала начальник відділу материнства і дитинства Любомира Кутневич.

Метою тренінгу є поглиблення фахових знань та практичних навичок у роботі з підлітками та молоддю, допомога в організації діяльності «Клінік дружніх до молоді» на сучасному рівні. Завданнями семінару є надання учасникам необхідної інформації щодо розвитку та принципів роботи КДМ, психофізіологічних особливостей підліткового віку, охорони репродуктивного здоров’я підлітків, запобігання узалежнень та інших форм ризикованої поведінки, новітніх підходів у профілактиці інфекцій, що передаються статевим шляхом та ВІЛ-інфекції.

Важливою особливістю заходу є те, що форма роботи у вигляді інтерактивного тренінгу передбачає активну участь членів групи, аналіз та спільне обговорення кожної тематики, розв’язання ситуаційних задач. Так, заплановано відпрацювання навичок спілкування з підлітками, зокрема, із груп ризику, пошук шляхів зміни ризикованої поведінки на відповідальну, набуття практичного досвіду ефективного перед-та післятестового консультування при тестуванні на ВІЛ-інфекцію, що безпосередньо допоможе учасникам у щоденній роботі.

 

Джерело