RSSВерсія для друку
Програма надання програмного забезпечення для неурядових організацій
16.02.2012

Програма Microsoft Software Donations спрямована на надання неурядовим некомерційним, неприбутковим організаціям ліцензійного програмного забезпечення, що дозволяє підвищити ефективність і продуктивність їх роботи.


Право на участь у даній програмі має більшість неурядових організацій, які мають статус благодійних в країні реєстрації. В Україні аналогом даного статусу є код неприбутковості організації (у більшості випадків 0005 або 0006).


Завдяки даній програмі з надання безкоштовного програмного забезпечення компанією Microsoft, з 2007 року більше 100 неурядових, неприбуткових організацій отримали ліцензійне програмне забезпечення на загальну суму більше 1 600 000 доларів США.
Діяльність організацій, які бажають подати заявку на отримання програмного забезпечення, повинна бути спрямована на один із наступних напрямів:


— Надання підтримки бездомним та малозабезпеченим людям


— Охорона здоров’я та запобігання розповсюдженню хвороб


— Захист прав людини, надання правової допомоги та консультацій


— Поліпшення соціального забезпечення населення


— Збереження культури


— Збереження або відновлення навколишнього середовища


— Любительські спортивні організації


— Приватні благодійні фонди


— Некомерційні медично-дослідницькі центри


— Надання підтримки людям з обмеженими можливостями, інвалідам, людям літнього віку


— Надання підтримки біженцям із інших країн


— Допомога дітям-сиротам та дітям із малозабезпечених родин 


— Підтримка та розвиток НУО на Україні, надання грантів для НУО


— Підтримка безробітних, надання консультацій із працевлаштування та пошуку роботи


— Захист свободи вибору та прав виборців


— Боротьба із корупцією, поліпшення економічного розвитку регіонів


Для того, щоб подати заявку на участь в програмі Microsoft Software Donations в Україні, будь ласка, надішліть наступну інформацію на ngo-ua@microsoft.com:

1. Скан-копії документів, які підтверджують реєстрацію організації, а також документів, які підтверджують статус неприбутковості організації з кодом 0005 та 0006. Зазвичай таким документом є «Рішення про внесення організації в реєстр неприбуткових організацій»


2. Короткий опис діяльності організації (місія, сфера діяльності, поточні та реалізовані проекти) 1-2 сторінки.


3. Опис комп’ютерної бази організації (кількість комп’ютерів на балансі організації, наявне програмне забезпечення). При описі програмного забезпечення, будь ласка, вкажіть яка операційна система встановлена на комп’ютерах. Якщо на комп’ютерах не встановлено ліцензійної операційної системи Windows, просимо зазначити це і звернути увагу на можливість одноразової безкоштовної легалізації операційної системи в рамках програми MicrosoftSoftwareDonations*

4. Список програмного забезпечення, яке організація хотіла б отримати за цією програмою. (список програмного забезпечення, доступного в рамках програми Microsoft Software Donation, та його опис можна подивитися на сайті). У вас є право обрати 10 найменувань, 5 із яких можуть бути серверними ліцензіями.


Детальніша інформація за адресою: