RSSВерсія для друку
Прес-конференція з безпеки медицини
24.11.2011

Сьогодні, 24.11.2011 р., у приміщенні Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л.Шупика відбулася прес-конференція за участю голови Департаменту Соціальної згуртованості Ради Європи О. Владиченка, голови Департаменту охорони здоров'я Ради Європи П. Мієржевського, голова Державної інспекції з лікарських засобів МОЗ України О. Соловйова, президента Всеукраїнської Ради захисту прав та безпеки пацієнтів В. Сердюка, представників Міністерства охорони здоров'я України, провідних європейських експертів з безпеки медицини та представників з регіонів України.

Основними темами, що розглядались під час прес-конференції, були:

- безпека пацієнтів в Україні: медичні помилки та медична шкода;

- забезпечення фармацевтичної безпеки та фармакоекономіка;

- впровадження моніторингу медичної шкоди та нові підходи до фармнагляду;

- регіональні ініціативи з безпеки медицини.

 

Нагадуємо, що у вівторок, 06.12.2011р., о 10.30 у приміщенні конференц-залу готелю «Козацький» (м.Київ¸ вул. Михайлівська, 1/3) розпочне роботу круглий стіл на тему «Доступність лікарських засобів в Україні: правовий фокус на реалії і перспективи».

За результатами  круглого столу о 13.00 відбудеться брифінг за участю: І.Я. Сенюти (Президент ВГО «Фундація медичного права та біоетики України», к.ю.н.), В. Тимошевської (директор програми «Громадське здоров’я» МФ «Відродження»), Л.І. Работягової (експерт – с.н.с. НДІ Інтелектуальної власності НАПрН України, керівник сектору патентного права), Я.О. Іолкіна (с.н.с. НДІ Інтелектуальної власності НАПрН України, к.ю.н.), О.Ю. Кашинцевої (керівник НДЛ права біоетики та медичного права КУП НАН України, к.ю.н.).

 

Детальніша інформація за адресою:

www.moz.gov.ua/ua/portal/an_20111123_0.html