RSSВерсія для друку
Прес-конференція, присвячена інформації на упаковках цигарок
04.05.2011

4 травня 2011 р. о 12:00 в ДП «Інститут екогігієни і токсикології ім. Л.І. Медведя» (ЕКОГІНТОКС) за адресою м. Київ, вул. Героїв Оборони, 6, 3-й поверх, актова зала, відбудеться прес-конференція, присвячена питанню розширення інформації на упаковках цигарок щодо вмісту інших токсинів, крім смоли та нікотину.

Захід відбудеться в рамках п’ятого засідання лабораторної мережі контролю за тютюном TobLabNet Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), яке пов’язане з виконанням Україною Статей 9 та 10 Рамкової Конвенції ВООЗ з контролю над тютюном. Засідання проходитиме з 3 по 6 травня 2011 р. в ЕКОГІНТОКС.

У прес-конференції візьмуть участь:

  • Микола Проданчук - директор ДП «Інститут екогігієни і токсикології ім. Л.І. Медведя»;
  • Дуглас Беттчер - директор проекту ВООЗ «Ініціатива зі звільнення від тютюнової залежності» (TFI), Штаб-квартира ВООЗ;
  • Антон Оппергуізен - керівник лабораторної мережі контролю за тютюном TobLabNet, Штаб-квартира ВООЗ;
  • Наталія Король – національний фахівець з неінфекційних захворювань Бюро ВООЗ в Україні;
  • Анатолій Подрушняк - керівник відділу харчування і токсиколого-гігієнічної експертизи харчових продуктів та товарів широкого вжитку ДП «Інститут екогігієни і токсикології ім. Л.І. Медведя».

Довідково: В 2006 р. Україна ратифікувала Рамкову Конвенцію ВООЗ з контролю над тютюном (РКБТ). Починаючи з 2007 р. Україна бере участь у нарадах робочої групи з розробки рекомендацій з виконання Статей 9 та 10 Рамкової Конвенції ВООЗ з контролю над тютюном, що стосуються регулювання складу тютюнових виробів та регулювання розкриття складу тютюнових виробів.

Джерело інформація сайт:

www.moz.gov.ua