RSSВерсія для друку
Прес-конференція «Допомога невиліковно хворим: жити до останнього подиху»
10.10.2012

В Україні з 8 до 14 жовтня 2012 року триває Тиждень паліативної та хоспісної допомоги, покликаний привернути увагу суспільства до проблем невиліковно хворих, підвищити рівень медичної, хоспісної та паліативної допомоги шляхом обговорення в суспільстві даної теми, підвищити обізнаність та розуміння медичних, соціальних і духовних потреб паліативних хворих і їхніх сімей.

Всесвітній день хоспісної та паліативної допомоги відзначають щорічно у другу суботу жовтня. Ініціатором відзначення є Всесвітній альянс паліативної допомоги, куди входять національні та регіональні організації, які підтримують розвиток хоспісної та паліативної допомоги в усьому світі. Цього року Всесвітній день хоспісної та паліативної допомоги припадає на 13 жовтня.

В рамках Тижня паліативної допомоги ВГО «Українська ліга сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги» ініціювала низку заходів спільно з урядовцями, митцями, медиками і представниками громадських організацій, щоб продемонструвати увагу до цієї проблеми на різних рівнях, готовність активізувати загальнонаціональну дискусію та виробити подальші спільні кроки задля полегшення життя невиліковно хворих.

 

До участі у прес-конференції запрошені:

 

·         Раїса Богатирьова, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр охорони здоров’я України

·         Василь Князевич, голова Всеукраїнської ліги сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги

·         Лідія ГУТЕРМАН, координатор Міжнародної кампанії доступу до знеболення, Фундація Відкритого Суспільства (США).

·         Ірина ГІМОВА, Заступник генерального директора з медичних питань Санкт-Петербурзького дитячого Хоспісу (Росія)

·         Віталій ВІЛІВЧУК, головний лікар лікарні «Хоспіс» м. Севастополь

·         Вікторія ТИМОШЕВСЬКА, директор Програми «Громадське здоров'я» МФ Відродження

·         Ірма ВІТОВСЬКА, акторка

Для участі у заходах необхідно акредитуватися за адресою t.vakhnenko@euromediacompany.com, або за телефоном (067) 355-65-44 – Тетяна Вахненко.