RSSВерсія для друку
Права людей в сфері охорони здоров'я
30.01.2012

В м. Нікополь вже протягом 4 місяців реалізується проект «Проведення інформаційно-просвітніх кампаній щодо поширення знань про права вразливих верств населення серед працівників громадського здоров’я» за фінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Проект направлено на впровадження правових підходів у сфері охорони здоров’я та забезпечення дотримання прав людини найбільш уразливих верств суспільства, розвиток суспільної підтримки.

Головна мета – зниження дискримінації та стигми до вразливих верств населення, підвищення рівня знань медичних працівників, та населення згідно міжнародних стандартів прав людини в сфері громадського здоров’я.

Проектом передбачено проведено 20 тренінгів з постачальниками медичних послуг, студентами Нікопольського медичного училища та друк 3 видів буклетів: «Права людей в сфері охорони здоров'я», «Права людей хворих туберкульозу», «Права людей ВІЛ-інфікованих і СНІД хворих у сфері охорони здоров'я». Буклети будуть розповсюджено між медичними працівниками під час проведення тренінгів.

Також у рамках проекту в офісі «Центру правової допомоги» ГО «НЦДСПР «Відкриті двері» з 9.00 -16.00 кожного дня окрім вихідних проводиться консультування та юридична підтримка пацієнтів і медичних працівників з різних питань права, пов'язаних з наданням медичної допомоги. Консультування медичних працівників з питань трудового права, права соціального забезпечення та ін. питань буде проводити юрист, адвокат проекту. У рамках проекту спеціалістами буде надаватись допомога у складанні документації правового характеру.

Детальніша інформація за адресою:

http://www.civicua.org/news/view.html?q=1769938