RSSВерсія для друку
Посилення ролі місцевих громад у розвитку благодійності та паліативної допомоги
25.08.2011

З 15 червня по 15 жовтня 2011 року Міжнародний благодійний фонд «Здоров’я українського народу» за фінансової підтримки міжнародного фонду «Відродження» реалізовує проект «Посилення ролі місцевих громад у розвитку благодійності та паліативної допомоги».

У межах проекту фахівці МБФ «Здоров’я українського народу» проведуть тренінги з фандрайзингу, маркетингу і PR та реалізують серію консультацій для 16 НДО, що опікуються проблемами паліативної допомоги.

За даними національних та міжнародних експертів, в Україні щороку близько 500 тисяч осіб потребують паліативної та хоспісної допомоги, зокрема, дорослих і дітей в термінальних стадіях онкологічних і серцево-судинних захворювань, СНІДу і туберкульозу, хворих з важкими травматичними і дегенеративними ураженнями головного і спинного мозку, периферичної нервової системи і опорно-рухового апарату, інвалідів та людей старечого віку тощо. Окрім того, члени сім’ї паліативних пацієнтів також потребують професійної допомоги.

За попередніми експертними оцінками, в Україні повинно бути не менше 3 тис. стаціонарних ліжок. За підрахунками експертів ВООЗ, потреба в паліативній допомозі становить на 100 тисяч населення в середньому 7 стаціонарних ліжок і 10 хворих, які потребують паліативної допомоги вдома. Виходячи з цього, в Україні повинно бути не менше 3,7 тисяч паліативних ліжок. Крім цього, близько 85 тисяч хворих щоденно потребують паліативної допомоги вдома.

Детальніша інформація за адресою:

www.civicua.org/news/view.html