RSSВерсія для друку
Перший національний конгрес з безпеки пацієнтів: "Безпека пацієнта – Безпека лікаря – Безпека держави"
23.11.2012

Всеукраїнська Рада захисту прав та безпеки пацієнтів спільно з Міністерством охорони здоров’я України, за участю експертів Ради Європи проводить Перший національний Конгрес з безпеки пацієнтів «Безпека пацієнта – Безпека лікаря – Безпека держави», який відбудеться 29-30 листопада 2012 р. у Київському міському будинку Вчителя за адресою: вул. Володимирська, 57. Початок об 11.00, 29 листопада.

Конгрес включено до Реєстру науково-практичних заходів МОЗ України на 2012 рік (№49-к-2012). Учасники конгресу отримують сертифікати, що відповідають умовам, визначеним наказом МОЗ України №484 від 07.07.2009 р.

В ході роботи Конгресу будуть розглянуті питання які повинні бути враховані при створенні Національного плану дій з безпеки пацієнтів. План це стратегічне бачення з конкретними заходами щодо безпеки медичних технологій, застосування лікарських засобів, особливо інноваційних, захисту прав пацієнтів, достовірність лабораторної діагностики, доступність лікування, особливо знеболення та інші важливі питання сьогодення пов'язаного з медичного та її етико-правовим супроводом. План повинен враховувати міжнародний та національний досвід попередження небажаних наслідків у медицині.

В рамках Конгресу будуть проведені секційні засідання та сателітні симпозіуми за темами: «Європейські стандарти виробництва доступних лікарських засобів», «Достовірна лабораторна діагностика і безпека пацієнтів», «Право: доступність, відповідальність, законність в медицині», «Інфекційна безпека медичної допомоги», засідання Громадської ради МОЗ та коаліції організацій з медичної сфери в рамках проекту «Правова країна».

Докладніше із програмою роботи Конгресу та переліком учасників можна ознайомитись на веб-сторінці заходу www.congress.medrada.org або за тел. 587-99-61.

 

Детальніше з анонсом конгресу можна ознайомитись тут