RSSВерсія для друку
ПАНКРЕОСАМІТ: розбір клінічних випадків у дітей
29.10.2012

25 жовтня 2012 р. у м. Львів відбулась обласна науково-практична конференція з міжнародною участю для педіатрів, дитячих хірургів, сімейних лікарів, дитячих гастроентерологів, підліткових терапевтів.

На конференції розглядались актуальні питання дитячої панкреатології: сучасні аспекти терапії гострого панкреатиту у дітей, алгоритми боротьби з панкреатичним болем. Особливу увагу було присвячено особливостям перебігу та клінічним випадкам гострого панкреатиту у підлітковому віці та питанням мініінвазивного лікування підлітків з гострим біліарним панкреатитом.

Під час конференції відбувся телеміст із професором молекулярної біології і генетики, директором підрозділу педіатричної гастроентерології, гепатології і нутріціології Дитячого шпиталю м. Пітсбург, США Марком Е.Лоу, з питань клініки, діагностики та лікування гострого панкреатиту у дітей; а також з адюнкт-професором радіології Дитячого шпиталю Університету ім. Вашингтона, м. Сент-Луїс, США Томасом Е.Германом з питань візуалізації гострого і хронічного панкреатиту.

Учасники конференції також мали нагоду ознайомитись з новелами законодавства у сфері охорони здоров’я, які у своїй доповіді висвітлила Ірина Сенюта, к.ю.н., доцент кафедри організації та управління охорони здоров’я ЛНМУ ім. Данила Галицького, президент ВГО «Фундація медичного права та біоетики України», член Всесвітньої асоціації медичного права, адвокат.