RSSВерсія для друку
Олег Мусій: Головним акцентом Концепції побудови нової системи охорони здоров’я є зміна системи управління
14.05.2014

До кінця цього тижня МОЗ України подасть на погодження до центральних органів виконавчої влади розпорядження Кабміну про Концепцію побудови в Україні нової системи охорони здоров’я. Про це Міністр охорони здоров’я Олег Мусій повідомив під час брифінгу в Українському кризовому медіа центрі.

Міністр назвав три основних складові, на яких базуватиметься нова система охорони здоров’я України. Це системні зміни в управлінні, фінансуванні та підготовці медичних кадрів.

За його словами, найпринциповішими моментом, який не був передбачений попередніми реформами, є зміна системи управління охороною здоров’я. «Перш за все це передача від МОЗ управлінських функцій професіоналам, які працюють в системі – представникам лікарського, медсестринського самоврядування, самоврядування фармацевтичних працівників. Питання атестації, післядипломної освіти, ведення реєстру спеціалістів, видачі дозволів на лікарську практику, контроль дотримання етичного кодексу лікаря України, призначення головних позаштатних спеціалістів, замовлення фахівців у навчальних закладах та інші функції після зміни законодавства мають перейти у відання утворюваної національної корпоративної професійної організації лікарів України», - зазначив Олег Мусій.

Детальніше:

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...